LYS sınavına nasıl çalışılır?


LYS sınavına nasıl çalışılır?

LYS sınavına nasıl çalışmalı? Üniversite sınavının ikinci basamağı olan LYS öğrencilerin alanlarındaki bilgilerini sorgular. Sınav sonucunu yüksek oranda etkilediği için öğrenciler tarafından en fazla ciddiye alınması gereken sınavdır ancak öğrencilerin çoğunlukla yaptığı hatalardan biri LYS'ye gereği kadar emek vermemeleri.

YGS'nin tarihinin daha yakın olması öğrencilerin zamanlarının çoğunu YGS'ye çalışarak geçirmelerine sebep oluyor oysa YGS'den LYS'ye kadar olan zaman LYS konularını bitirmeye ve konuları kavramak için yeterli olmaya yetmiyor

LYS sınavına nasıl çalışmalıyız?

 LYS'de başarılı olmak için konuların tamamına hakim olmak ve detaylarına kadar öğrenmek gerekiyor. Bazı sorularda temel bilgi sorgulanırken bazı sorularda detay bilgiler sorgulanabiliyor. Öğrencilerin başarılı olması için programlı bir şekilde çalışmaları gerekiyor. 

LYS'ye çalışılırken ne yapmalıyız?

YGS ve LYS'de başarılı olmak için düzenli bir çalışma programı yapılmalı, bu program sayesinde konuların tamamına eksiksiz bir şekilde hakim olunmalı. 

• Çalışmaya erkenden başlanıp düzenli bir şekilde konuların bağlantıları göz önünde bulundurularak ilenlenmeli, çalışılan konulardan bol bol pratik yapılmalı.

• Yapılamayan soruların doğru çözümleri öğrenilmeli ve bu soruların konularındaki eksikler kapatılmalı.

• Düzenli konu tekrarları yapılmalı, eski notlar ve önceden çözülüp yanlış yapılmış sorulara tekrar göz atılmalı. Bu şekilde eksik kalmış ya da yanlış öğrenilmiş konuların tamamlanıp tamamlanmadığı kontrol edilir ve doğrusunu oturtmak kolaylaşır.

• Her konunun her detayını öğrenmek zor olduğundan bol bol test çözüp soru tarzı görmek başarıyı arttıracaktır.

• Bol bol deneme çözülmeli ve netler takip edilmeli, netlerin düştüğü zamanlarda konu tekrarları yapıp düşüşe engel olunmalı. 

YGS'den sonra LYS'ye nasıl çalışılır?

YGS'den sonra öğrenciler genellikle sınav bitmiş gibi davranır ancak asıl önemli sınavın LYS olduğu unutulmamalı. YGS sonucunun iyi ya da kötü olması her şeyin bittiği anlamına gelmiyor, LYS sonucu daha fazla oranda etkilediği için sonucu büyük ölçüde değiştiriyor. 

• Sınavdan sonra bir süre mola vermek kafanızı boşaltmanızı sağlar, bu süreçte YGS kitaplarınızı ve notlarınızı toplayıp ortalıktan kaldırın. Molayı çok uzun tutmak ders çalışmaya dönmenizi zorlaştırır bu yüzden bir ya da iki günlük mola yeterli olacaktır.

• YGS'ye yakın günlerde daha çok YGS için çalışıldığından YGS bittikten sonra LYS konuları tekrar edilmeli.