YGS netleri nasıl yükseltilir?


YGS netleri nasıl yükseltilir?

YGS netleri nasıl yükseltebiliriz? YGS üniversiteye hazırlanmakta olan öğrencilerin girmiş olduğu ilk sınavdır. Süreç ise yıllar öncesinden başlayan bilgileri içermektedir. Özellikle 9. sınıf konularının yoğun olarak sorulduğu sınavdır. Örnek olarak tüm öğrencilerin puanlarını etkileyen YGS Matematik sorularının yaklaşık yüzde 75 i 9. sınıf Matematik konularından gelmektedir. Öğrencilerden hedefi yüksek olanlar kaliteli bir üniversitede istedikleri bölümü kazanmak isteyenler son sınıfa gelmeden YGS konularını bitirdiğinde son derece rahat bir şekilde çalışmalara devam etmektedir. İşin özüne bakacak olursak 9. sınıftayken Matematik, Fizik, Kimya ve Türkçe gibi temel derslerin konularını tam anlamıyla öğrenen öğrenciler son sınıfa geldiklerinde yalnızca soru çözüm hızını artırmak amacıyla ve YGS netlerini artırmak amacıyla çalışma yapmaktadırlar.

YGS netlerini yükseltmek için ne yapmalı?

YGS netleri nasıl yükseltilir diye konu açtığımızda konuyu bir kaç kategoride ele almak gerekmektedir. Bunlardan birincisi daha 9. sınıf itibarıyla düzenli ders çalışarak hedefine emin adımlarla ilerleyen derece yapmak ya da Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, Koç Üniversitesi burslu bölümleri, Bilkent Üniversitesi burslu bölümleri ve diğer üniversitelerin TIP Fakültesi yada Eczacılık Fakültesi gibi çok kaliteli üniversitelerin yüksek puanlı bölümlerine girmek isteyen öğrencileri ilgilendiren çalışma stratejileridir. Bu gruptaki öğrencilerimiz hali hazırda konu eksiği yok denecek kadar az oldukları için konuları konu anlatımlı kitaplardan özet şeklinde mutlaka tekrar tarayıp formüllere ve detaylara tam manasıyla hakim olduktan sonra soru çözümlerine geçmelidirler. Aksi taktirde her defasında yanlış soru yapma riski vardır. Bu yapılan her hata motivasyonunuzu düşürmenize sebep olacaktır. Fakat konuları zaten genel hatlarıyla bildiğiniz için kısaca tekrar gözden geçirdiğinizde hata yapma riskiniz minimize olacaktır. Bu aşamadan sonra 12. sınıf dersleriniz okul notlarını olabildiğince yüksek tutup okul başarı puanınızı maksimum seviyede tutmalısınız. Eğer okul birincisi de olabiliyorsanız şansınızı katlamış olacaksınız.

YGS netlerini yükseltmek için okul derslerine önem verin.

Okuldaki derslerinizi çok dikkatli dinleyiniz ve aklınıza takılan soruları mutlaka öğretmeninize sorunuz. Öğretmenleriniz sizin sorduğunuz sorularla ayrıca mutlu olacaklardır. Buna emin olunuz. LYS çalışmalarını aksatmadan konu çalışarak ve okul derslerini takip ederek ilerleyiniz.12. sınıf Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Geometri, Tarih, Coğrafya ve Edebiyat konuları doğrudan LYS konularını içermektedir. İki türlü iş yapmamak adına işi okulda dersleri düzenli takip ederek aradan çıkartıp geriye yalnızca soru çözümlerini bırakınız. Bu süreçte olabildiğince çok ve farklı kaynaklardan YGS sorusu çözerek netlerinizi maksimum seviyede tutmakla kalmayıp soru çözüm hızınızı da artırmış olacaksınız. 

YGS netlerini yükseltmek için 9. sınıf çok önemli.

YGS netleri nasıl artırılır kategorimizde yer alan ikinci kategorimize gelmiş bulunmaktayız. Bu kategorimize lise son yani 12. sınıfa gelene kadar dersleri olabildiğince düzenli takip etmeye çalışmış fakat yine de belirli noktalarda ciddi konu eksikleri bulunan öğrencilerimiz bulunmaktadır. Genel hatlarıyla olaya vakıf olmaları öğrencilerimizin işini kolaylaştıracaktır. Bu kategorideki öğrencilerimiz eğer ekstra eğitim desteği alabilme imkanına sahipse bu imkanlarını doğru öğretmen ya da kurumları tercih etmek koşuluyla kullanabilirlerse işleri çok ciddi anlamda kolaylaşacaktır. Çünkü son sınıfa geldiniz ve sizin için en önemli olay zamanı verimli kullanmaktır. Birinci kategorideki öğrencilerimize göre bir adım geride olsanız dahi daha sıkı çalışarak bu açığı kapatabilirsiniz. Bu sayede bire bir eğitim desteği sizin kendi başınıza çalışmanızdan çok daha kısa sürede eksiklerinizi kapatmanızı sağlayacaktır. Geriye kalan tek şey ise günlük ortalama en az 200 soru çözmeniz vve çözemediğiniz her bir soruyu yanıtlanmış hale gelene kadar çalışmalara ara vermeden devam etmeniz kalmaktadır.

YGS netlerini yükseltmek için bol soru çözümü yapılmalı.

YGS netleri nasıl artırılır sorusunun cevabını arayan üçüncü kategorimizde yer alan öğrencilerimiz de 9. Sınıf, 10. Sınıf ve 11. Sınıfta çok ders çalışmamış fakat 12. Sınıfa geldiklerinde iyi bir üniversite kazanmak için gereken neyse canla başla yapmaya hazır öğrencilerden oluşmaktadır. Bu kategorimizdeki öğrenciler için açık konuşmak gerekirse derece yapmak çok zordur. Fakat öğrencilerin çoğunluğu bu grupta yer aldıkları için düzenli ve sistematik çalışmalara önem vermeniz halinde ilk 5000 e yakın sıralamaları zorlayabilirsiniz. Temponuzu yüksek tutmak ve pes etmeden çalışmaları sürdürmek çok önemlidir. Konu eksiklerinizin ciddi anlamda fazla olması sebebiyle konu eksiklerinizi gidererek ilerlemek sizin lehinize olacaktır. Her konu bitiminde bitirdiğiniz konularla alakalı olabildiğince çok soru çözünüz. Her soruyu doğru çözmek değil en başarılı olduğunuz konuların sayısını maksimize etmek öncelikli amacınız olmalıdır. Hedefinizi aralıklarla yükseltiniz. Örneğin ilk denemede matematikte 40 sorudan 15 soruyu doğru cevaplıyorsanız hedefiniz 30 soruyu doğru cevaplandırmak olmalıdır. İkinci aşamada 25 doğru soru çözer hale geldiğinizde hedefiniz 35 soruyu doğru çözebilir hale gelmek olmalıdır. Çalışmalar bu şekilde ilerlediğinde hedefe öz güveniniz ve motivasyonunuz da artarak emin adımlarla ilerliyor olacaksınız.

YGS netlerinizi adım adım artırmanın diğer en önemli kriteri ise emin olmadığınız soruları işaretlememektir. Emin olmadığınız soruları deneme sınavlarında işaretler ve o an doğru çıkarlarsa bu sizin aleyhinize bir durum olacaktır. Ola ki benzer bir soru gerçek sınavda geldi ve yine siz emin olmamanıza rağmen işaretlediniz. Gerçek sınavda şansınız yaver gitmeyebilir. Yapılan her yanlışın eldeki 0.25 netten de olabilirsiniz. Sıralamayı çok ciddi manada etkilediğini unutmayınız. Bu sebeple kesinlikle atmayınız.

Çalışmalarınızda ve sınavlarda başarılar diler aklınıza takılan her yol gösterici bilgi talebinize yanıt bulabileceğiniz hatırlatırız.