YGS matematik konuları


YGS matematik konuları

YGS üniversiteye girmek için yapılan iki aşamalı sınavın ilk aşamasıdır. YGS, 4 dersten 40 soruluk, toplamda 160 soruluk bir test sınavıdır. Öğrenciler her soruyu bir dakika içinde cevaplamak zorundadır. Toplam verilen süre 160 dakikadır. YGS den alacağınız farklı 6 puan türü ile LYS sınavına gireceksiniz.

YGS matematik bölümü tüm öğrenci grupları (mf, tm, ts) için en önemli bir derstir. Her matematik sorusuna vereceğiniz doğru cevap öğrenciyi rakiplerinizin önüne geçmesini kolaylaştırır. Onun için YGS ye çalışırken matematik dersine daha fazla önem vermelisiniz.

2017 - 2018 YGS matematik konularının başlıkları.

Sayılar (Temel kavramlar)
Sayı Basamakları (En kavramları)
Bölme ve Bölünebilme
OBEB-OKEK (Ortak bölenler)
Rasyonel Sayılar
Basit Eşitsizlikler
Mutlak Değer
Üslü Sayılar
Köklü Sayılar
Çarpanlara Ayırma
Oran Orantı
Denklem Kuma ve Çözme
Problemler
Kümeler
Fonksiyonlar
Permütasyon (Seçme ve sıralama)
Kombinasyon (Seçme)
Binom Açılımı
Olasılık
İstatistik
2. Dereceden Denklemler
Karmaşık Sayılar
Parabol
Polinomlar

2017 2018 YGS matematik konuları çok fazla gibi görünebilir fakat bütün konular birbiriyle alakalı olduğu için en temel matematik konularını mutlaka iyi kavrayın. Her konu bir önceki konun devamı şekilde bir özelliği vardır. İlk konuları kavramadan gelecek konuyu daha iyi kavrayamazsınız.

YGS matematik konuları ve soru dağılımı nedir?

YGS matematik konuları "Sayılar Kavramı" ile başlar "Polinomlar" bölümüne kadar süren konu dağılımı var. 2017 yılında yapılan Ygs sınavının matematik sorularında en fazla "Problemler" ve "Geometri" konuları çok zorladı. Bu iki konudan gelen soru sayısı da 22 taneydi. Öğrenciler eski sınavlara bakarak bu konulardan bu kadar çok soru gelmesini beklemiyorlardı. Onun için eski çıkan sorularda hangi konulardan kaç soru geleceği sizi yanıltabiliyor. Onun için her konuya aynı önemi verin. Zorlandığınız konuların üzerine daha fazla gidin.